Dit ben ik, Hanneke, wandelcoach.

Ik ben Hanneke Bergman en als wandelcoach ga ik met jou de natuur in. Mijn passie is anderen helpen bij het vinden van hun weg. We hebben allemaal wel momenten dat we het ‘even niet weten’….. Vragen die daarbij horen zijn: wat wil ik? wat kan ik? Wie ben ik? Daarbij kan ik je helpen. We laten de natuur spreken bij het vinden van jouw pad. Tijdens mijn opleiding tot wandelcoach werd mij duidelijk dat ik andere ouders iets te bieden heb. Als ervaringsdeskundige, als coach, en als wandelcoach komt dit samen!

Ik ben moeder van 3 kinderen die met periodes wat extra begeleiding nodig hebben. Ik doe dit met veel liefde, maar heb ook geleerd om gedurende dat proces ook lief te zijn voor mezelf. Dit heb ik moeten leren en gun het ieder ander ook. Ben jij ook ouder en vind je de zorg voor je kinderen uitdagend? En vind je het soms moeilijk om de zorg voor je kinderen te combineren met zorgen voor jezelf? Als moeder heb ik dit ook mogen leren, natuurlijk is dat niet over rozen gegaan. Het heeft me moeite gekost om nu te staan waar ik sta. Zorgen voor kinderen met die veel vragen, misschien wel meer dan gemiddeld kan je als moeder uitputten. De kunst is dan voldoende energie overhouden om ook voor jezelf te zorgen. Even tijd en aandacht voor jezelf, je eigen pad kiezen. Dit zonder de anderen tekort te doen, maar vergeet jezelf niet!

Samen met mijn partner en onze 3 kinderen en teckels Einstein en Jackson houden we van reizen. Een cadeautje dat we overgehouden hebben van het wonen in Taiwan. Bijna 3 jaar wonen in aan de ander kant van de wereld, met 3 jonge kinderen, maakt dat je erg op jezelf aangewezen bent. Als gezin zijn we gegroeid en kunnen we veel uitdagingen aan, maar vinden we het ook belangrijk om dromen uit te laten komen. Dus bouwden we een camper, ook ooit begonnen vanuit een droom. Nu in kleine stapjes is die droom werkelijkheid en kan het grote genieten beginnen.

Ik ben mantelzorger, familie is belangrijk. Zij zijn er voor mij geweest, nu kan ik er voor hen zijn.

Gestart met op opleiding aan de Grafische school in Eindhoven daarna 2 jaar Kunstacademie inTilburg. Dit alles bleek niet te passen en ik werd er niet gelukkig van. Ik heb toen gekozen om een opleiding in de zorg te gaan volgen. Al werkend en lerend ben achter mijn passie gekomen. En gelukkig kan ik zeggen dat ik nog steeds leer en groei. Ik ben begonnen met het werken in zorg (als verpleegkundige) voor mensen met een verstandelijke handicap. Daar kwam ik in contact met veel ouders en gezinnen, die op vele manieren overvraagd werden. Als beginnende zorgmedewerkers zag ik dit, maar op het moment dat ik zelf ouder werd begreep ik het beter. Als moeder van 3 kinderen heb me wel eens afgevraagd hoe ik alle ‘ballen’ hoog moest houden. Het lukt(e) mij ook niet altijd. Ik wil graag een goede moeder zijn, een goede partner, een goede werknemer en dan ook nog zorgen dat mijn huis opgeruimd en netjes is! Toch ben ik gestart met vlinder-coaching. Omdat dat is waar mijn hart ligt. Graag ben ik er voor andere ouders, in een vergelijkbare situatie. Ouders met kinderen waar het belangrijk voor is dat ze de ruimte krijgen om zichzelf te zijn. Terwijl dat “zichzelf zijn” niet altijd geaccepteerd wordt door de buitenwereld. Hoe ga je daar mee om als ouder?

Ik ben al vele jaren werkzaam in de zorg voor mensen met autisme, binnen diverse settings. Ik heb mij gespecialiseerd in het mij begeleiden van mensen met autisme. Daarvoor heb ik diverse opleidingen gevolgd. Nu ben ik werkzaam binnen een setting ‘beschermd wonen’ voor mensen met autisme die normaal tot hoog begaafd zijn. Ik begeleid/coach mensen met autisme in hun traject naar meer zelfstandigheid. Maar ook in deze werksetting heb ik te maken met ouders die vaak overvraagd worden en vastlopen, werk of/en privĂ©. Dit heeft mij doen realiseren dat ik hen iets kan bieden.

Naast mijn werk ben ik ook vrijwilliger voor Transvisie, een organisatie die  transgender personen, trans-jongeren en-kinderen en hun ouders ondersteunt bij hun zoektocht naar wie ze zijn, of ouders ondersteunt bij hun zoektocht naar passende hulp voor hun kinderen.

Misschien denk je nu ik herken mezelf in jouw verhaal, maar hoe ben je blijven staan? Hoe combineer je werk, een zorgintensief gezin en ook nog een eigen coachings praktijk? Er is niet een moment waarop ik gedacht heb dit is wie ik ben, dit is een proces geweest. Belangrijk daarin is dat ik ervaren heb wie ik ben en mag zijn:

“Ik stond daar helemaal alleen tot ik de ene zonnestraal kon voelen, en het voor mij duidelijk werd. Deze zonnebloem, staat ook te stralen in de zon. Precies zoals ik me toen voelde! ik mag laten zien wie ik ben, ook ik mag stralen en mezelf laten zien.”

Wil jij ook ervaren hoe het kan zijn om aandacht te hebben voor wie JIJ bent, wil jij graag stappen zetten en ook stralen, ik help je graag bij die eerste stapjes!

Ik kijk ernaar uit met je mee te lopen

Het komt allemaal goed,
wacht nou maar af wat de tijd met je doet.
Het is nu nog te vroeg,
alles wat groot is, begon ooit klein

Je hoeft niet meteen een vlinder te zijn”

Marco Borsato - Vlinder